Fenyő Miklós-Novai Gábor: HOTEL MENTHOL

musical06-Hotel-Menthol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fenyő Miklós és Novai Gábor nagysikerű, sajátosan magyar életérzést sugárzó rock and roll dalaihoz a zenés sikerdarabokat (Szép nyári nap, Valahol Európában, A kőszívű ember fiai) jegyző szerzőpáros, Böhm György és Korcsmáros György írtak szellemes Iibrettót.

Ki ne emlékezne a ’80-as évek legendás HUNGÁRIA együttesére, a házibuli-hangulatot teremtő, életvidám rock and roll dalaikra és a Hotel Menthol című lemezre?

A legendás dalok (pl. Casino Twist, Limbó Hintó, Cha-cha-cha, Isztambul) köré írt történet egy igazi himnusz a vidámsághoz. A magyar Grease egy fantasztikus utazás keresztül kasul RockAndRolliában,az az a rockand roll színes mesevilágában, és végül a csodás megérkezés a Hotel Menthol-ba. Az előadás közben élvezzük az életet, a zenét. Az állandóan felhangzó rock a n d roll muzsika mindenre megoldást hoz: még a romos Hotel Menthol is új életre kel. A musicalben egy testvérpár, Frufru és Zsilett álmában megjelenik Mike és a Csacska Macska vokál, s egy pillanat alatt olyan fantasztikus hangulatot teremtenek, hogy amikor Frufruék felébrednek, a valóságban is akarnak találkozni velük. Együtt indulnak a Limbó hintón a legendás Hotel Mentholba - ahol minden este szenzációs a zene és a hangulat. Útközben persze hihetetlen kalandokba csöppennek, sőt, egyre többen csatlakoznak hozzájuk. Ám mikor odaérnek a szállóhoz, váratlan hír fogadja őket...

 

Rendező: Böhm György Jászai- és Nádasdy-díjas

Bemutató: 2025. április 4. 

Az előadás főtámogatója:

Patent-fekvo-original-page-001